Balıkları temizleyin. Üzerlerine bıçağın ucu ile hafif bir kesik atın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Sivri biberleri doğrayın.
Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanları soyup kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Birkaç maydanoz yaprağını süsleme için ayırıp kalanını kıyın. Limonu ince ince dilimleyin.
Balıkları birer kişilik güveçlere yerleştirin. Çevresine hazırladığınız sebzeleri ilave edin. Balığın kesik yerlerine limon dilimlerini yerleştirip kalan limon dilimlerini balığın kenarlarına dizin.
Luna Pratik margarini küçük küçük doğrayıp balık ve sebzelerin üzerine paylaştırın. Tuz ve karabiber serpip alüminyum folyo ile üzerine kapatın ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
Şefin Yorumu:
PÜF NOKTASI
Balık kızartma yaptıktan sonra mutfağa sinen balık kokusunu kolayca gidermek için bir cezveye yarı yarıya su ve sirke koyup buharlaşana kadar kaynatın. Ellerinizi ise bir dilim limonla ovup 1-2 dakika bekletin.