Fırında İstavrit
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ülkemizde en çok tüketilen balık çeşitlerinden biri olan istavrit, Marmara başta olmak üzere Karadeniz ve Ege Denizi'nde görülür. Yavrusuna kıraça, büyüğüne ise istavrit azmanı ismi verilir. Evde istavrit yemek istiyor, ama hem çok yağ kullanmak istemiyor, hem de evinizin kokmasını istemiyorsanız doğru yerdesiniz. Fırında istavrit hem lezzetli, hem sağlıklı, hem de oldukça pratik bir şekilde yapılan bir tariftir. Fırında istavrit için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

İstavrit sevenler için, marine soslu istavrit, istavrit tava ve yunan usulü istavrit tariflerini de buraya bırakıyoruz.

Fırında İstavrit Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında İstavrit

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mısır unu ve tuz bir kapta harmanlanır.
  2. İstavrit yıkanır ve temizlenir. Temizlenen balıklar mısır ununa bulanır.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine balıklar dizilir ve üzerinden zeytinyağı gezdirilir. 
  4. 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Balık Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut