Enginar Ve Sarmaşık İle Fırın Somonlu Gnocchi Tarifi İçin
Malzemeler
Gnocchi için
- 1/2 kg patates
- 125 g un
- 1 adet yumurta
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/4 tatlı kaşığı karabiber
Tarhunlu prosecco sos için
- 250 ml prosecco
- 110 g tereyağı
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 dal tarhun
- 1 dal Lemongrass
- 25 g gorgonzola (Ya da rokfor)
- 25 g Dijon hardal
- Kaffir (Tayland) misket limonu yaprağı (Ya da 1 lime kabuğu)
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
- 1/4 tatlı kaşığı karabiber
Yaban mersini turşusu için
- 300 g yaban mersini
- 2 portakal suyu + 1 portakal kabuğu
- 1 kabuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı hardal tohumu
- 1/2 çay kaşığı Chili Flakes (Ya da toz acı biber)
- 525 ml organik elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
Diğer malzemeler
- 600 g somon
- 3 adet enginar
- 1 bağ sarmaşık (Ya da kuşkonmaz)
- 2’şer bağ cibes, arapsaçı, radika, tatlı hardal otu, taze sarımsak
- 1 adet lime
- 100 ml zeytinyağı
- 200 g kestane mantarı
- 1 tatlı kaşığı akçaağaç şurubu
- 1 tatlı kaşığı trüf yağı