Domates Soslu Levrek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Domates Soslu Levrek Tarifi İçin

Malzemeler

Patates garnitürü için

Domates Soslu Levrek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eritilmiş tereyağını bir fırça yardımıyla balıkların üzerine sürün ve balıkları yağlı kağıt serili bir ızgara tavasına alın.
  2. Dörde böldüğünüz çeri domatesler, kapari, yemeklik doğradığınız soğan, zeytinyağı ve limon suyunu balıkların üzerine ilave edin. Tuz ile tatlandırın ve üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 5-7 dakika pişirin.
  3. Patates garnitürü için, bebek patatesleri haşlayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Ezdiğiniz sarımsaklar ve ikiye böldüğünüz patatesleri ilave edin.
  4. Tuz ve baharatları ekleyip soteleyin. Taze kekiği de ilave edip ocaktan alın.
  5. Pişen balık filetolarınızı taze reyhan yaprakları ile süsleyin. Yanında patates garnitürü ile sıcak servis yapın.

Düşük kalorili fırında levrek tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Balık Yemekleri Domatesli Tarifler Levrek Tarifleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut