Deniz Ürünleri Güveci
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Deniz Ürünleri Güveci Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Deniz Ürünleri Güveci

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Taze soğan, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  2. Tereyağının yarı sını tavada eritip soğan ve sarımsakları kavurun. Domatesleri ilave edip soteleyin. 
  3. Defne yaprakları ve kıyılmış maydanozu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Beyaz şarap ve çırpılmış kremayı ilave edip 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
  4. Kalan tereyağını güveçte eritip balıkları 3-4 dakika kadar parçalanmamalarına dikkat ederek kavurun.
  5. Üzerine domatesli sosu dökün. Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Kapağını kapatıp önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.

Tereyağlı sarımsaklı karides güveç tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut