Deniz Mahsullü Güveç
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Deniz Mahsullü Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Deniz Mahsullü Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fileto balıklar, karides ve kalamarları yıkayıp süzün. Kağıt havlu üzerine alıp fazla suyunu çektirin. Balık filetolarını küp doğrayıp unlayın. Karidesleri bütün olarak, kalamarları ise ikiye kesip hazırlayın.
  2. Tereyağını güveç tenceresinde eritin ve hafif unlanmış balıkları ilave edip 2-3 dakika soteleyin. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin. Ardından küp doğradığınız biberler, karides, kalamar ve kabuğu soyulup küp doğranmış domatesleri ekleyin.
  3. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişirin. Ocaktan alıp üzerine ince doğradığınız taze kişniş serpip sıcak servis yapın.

Nefis karides güveç tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut