Peru mutfağına özgü bir yemek olan ceviche, taze çiğ balıktan yapılır. Ana malzemeleri tatlı limon, balık eti, limon, acı biber ve soğandır. Ana yemek veya ordövr olarak sunulabilir. Latin Amerika eyaletleri, Kolombiya ve Meksika'da farklı varyasyonları bulunan ceviche genellikle levrek veya somondan yapılır. İçeriğinde çiğ deniz ürünleri barındıran bu yemek, karides ile zenginleştirilebilir. Peki, soğuk bir şekilde servis edilen ceviche nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, ceviche tarifi için detaylara geçebiliriz.
Alternatif olarak tereyağlı sarımsaklı karides güveç, midye dolma veya kalamar tarifini de deneyebilirsiniz.
Sosu için:
Ceviche Tariifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Ceviche Kaç Kalori?