Balık Tabağı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Balık Tabağı Tarifi İçin

Malzemeler

Balık Tabağı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yarım kilo temizlenmiş Jumbo karidesi geniş bir kaba alın. 1 su bardağı kadar bira ekleyip 30 dakika bekletin.
  2. Teşon tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. 5-6 diş dilimlenmiş sarımsağı ekleyip kavurun.
  3. 2 rendelenmiş domatesi ilave edip suyun çekinceye kadar 5-6 dakika daha kavurun.
  4. Karidesleri süzüp tavanın içine ekleyin. 1-2 dakika kadar kavurun. Tuz ve toz kırmızıbiberle tatlandırın. 1 su bardağı kırmızı şarabı ekleyip kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  5. Ilık ya da soğuk olarak servis tabağına alın. Kalınca dilimlenmiş domates, Akdeniz yeşillikleri, taze nane yaprakları, dilimlenmiş dolmalık biberlerle süsleyip servis yapın.

Balık Tabağına Ekleyebileceğiniz Tarifler;

Suziki Nigiri
100 gr sushi pirinci
1 levrek balığı
2 diş sarımsak
Deniz tuzu
Chili biberi
Tobiko (uçan balık yumurtası)
Zeytinyağı

Haşlanmış sushi pirincini dikdörtgen şekline getirdikten sonra üzerine dilimlenmiş levrekleri yerleştirin. Çok ince dilimlediğiniz sarımsak, deniz tuzu, chili biberi ve uçan balık yumurtasını üzerine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.

Somon Nigiri
100 gr sushi pirinci
100 gr somon balığı
Deniz tuzu
2 elma
Portakal yağı

Haşlanmış sushi pirincinin üzerine somon dilimlerini yerleştirin. Deniz tuzu, jülyen doğranmış elma dilimleri ve portakal yağını ilave edip servis yapın.

Palamut Nigiri
1 palamut fileto
100 gr sushi pirinci
4 taze soğan
Rendelenmiş zencefil

Palamut filetoyu demir şişe geçirip ocağın üzerinde derisini yakın. Haşlanmış sushi pirincinin üzerine palamutu yerleştirin. İnce dilimlenmiş taze soğan ve rendelenmiş zencefil ilave edip servis yapın.

Hamsi Nigiri
100 gr sushi pirinci
100 gr hamsi
Deniz tuzu
4 taze soğan

Haşlanmış sushi pirincinin üzerine temizlenmiş hamsileri yerleştirin. Deniz tuzu serpin. Üzerine ince kesilmiş taze soğanları paylaştırın. Servis yapın.

Barbun Nigiri
200 gr barbun balığı
100 gr sushi pirinci
Deniz tuzu
Kimchi yağ

Sushi pirincinin üzerine barbun balığını yerleştirin. Üzerine deniz tuzu gezdirin. Kimchi yağı döküp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Balık Yemekleri Meze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut