Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bu tarifte levrek önceden tavada alt üst yapılarak fırınlanır. Ayrıca tarifte balık macunu kullanılır. Klasik versiyonu için baklava hamurunda levrek tarifine göz atın.

Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Levrek filetolarını temizleyip tavada alt üst ederek pişirin. Beyaz balık etini sarımsak, krema, deniz tuzu ve tane karabiberle birlikte robotta çekip balık macunu elde edin.
  2. Soğanları piyazlık doğrayıp 5 yemek kaşığı zeytinyağıyla tavada sote edin. Baklava hamurunu 2 yaprak halinde tezgaha yayın, kat yerlerinden 3 eşit dikdörtgene ayırın.
  3. Dikdörtgenlerden birini (2 yaprak halinde) alın ve üzerine önce balık macunu sürüp levrek balığı filetosunu koyun.
  4. Filetonun üzerine soğan sotesini koyun; balık macunu sürüp 2 yaprak halindeki bir başka dikdörtgen baklava hamurunu üzerine koyarak pileli olarak katlayın.
  5. Gerekirse önceden kesmiş olduğunuz 3’ncü dikdörtgen şeklindeki baklava hamuru parçası ile ekleme yapın. Kenarlarındaki fazlalıkları kesip alta doğru kıvırın.
  6. Tüm balıklar için aynı işlemi tekrarlayın. Zeytinyağını fırçayla sürün ve 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis tabağına alın.
  7. Tavada krema ve safranı kaynatıp süzün. Roka yapraklarını zeytinyağıyla marine edin.
  8. Hazırladığınız safranlı kremadan baklava hamuruna sarılı balığın üzerinde gezdirin ve yanında roka yapraklarıyla servis yapın.

Tarif Kategorileri

Levrek Tarifleri Balık Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut
Izgara lüfer
Goan fish curry
Buharda çipura