Asma Yaprağında Barbun
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ege mutfağında çok sevilen barbun balığı, genellikle asma yaprağına sarılarak fırında pişirilir. İsteğe göre ızgarada pişirmek de mümkündür. Malzemeler hazırsa, Ege usulü asma yaprağında barbun tarifi için detaylara geçebiliriz.

Asma Yaprağında Barbun Tarifi İçin

Malzemeler

Asma Yaprağında Barbun

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle barbun balığını güzelce temizleyin ve üzerine tuz serpin. 
  2. Asma yaprağını tezgaha alın. Barbun balığını kafası ve kuyrukları dışarıda kalacak şekilde 2 adet asma yaprağına yerleştirin ve dikkatli bir şekilde sarın. 
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip asma yaprağına sardığınız barbunları yerleştirin. 
  4. Balıkların üzerinde zeytinyağı gezdirin. Limonu ince dilimler halinde kesin ve balıkların üzerine yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında balıkları 10-15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Asma yaprağında barbunu roka salatası ve maydanoz eşliğinde servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Yöresel Tarifler Ana Yemek Tarifleri Ege Mutfağı Yemekleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut