Alabalık Dolması
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Salmonidae familyasının en çok tanınmış üyesi olan alabalık, soğuk, duru ve temiz sularda yaşayan bir tatlı su balığıdır. Somon ile yakın akraba olan alabalık, ortalama 1.5-2 kg arasındadır. Omega 3 bakımından zengin olan alabalık, isteğe göre kızartma, buğulama, fırınlama ve ızgara usulüyle pişirilebilir. Malzemeler hazırsa, nefis mi nefis alabalık dolması tarifine geçebiliriz.

Sütlü alabalık fileto ve patates dolgulu alabalık tarifine de göz atın.

Alabalık Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Alabalık Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balıklar pullarından temizlenir ve balığın dış formu bozulmadan kılçıkları çıkartılır. Balığın içi yıkanır.
  2. Tereyağı, tavuk ciğeri ve jambon blender ile macun kıvamına getirilir.
  3. Karışıma soğan rendelenir ve galeta unu da koyulduktan sonra balığın karnı harçla doldurulur. 
  4. Dışı hafifçe yağlandıktan sonra 160 derece fırına atılır ve kontrollü bir şekilde 1 saat kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri MasterChef Tarifleri Özel Günler Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut