SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Ahtopot Izgara
Ahtopot Izgara
Güncelleme tarihi:
09 Ağustos 2024
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
1 saat
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Ahtopot Izgara Tarifi İçin
Malzemeler
1 kg küçük ahtapot
2 yaprak defneyaprağı
200 gr domates püresi
1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Ahtopot Izgara
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Ahtapotu temizleyip yıkayın. Kalın bir naylon torbaya alıp ağzını bağlayın ve tahta dövücü ile iyice dövün.
Ahtapotları naylon torbadan çıkarın. Bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin.
Defne yapraklarını ekleyip ahtapotları yaklaşık 1 saat haşlayın. Ocaktan alıp soğuk suyun altında tutarak derilerini ve vantuzlarını çıkarın.
Ahtapotları son kez yıkayıp bir bezle kurulayın.
Bir kapta domates püresi, acı kırmızıbiber, kimyon, kekik ve zeytinyağını karıştırın.
Ahtapotu bu sosun içinde 5-10 dakika bekletip ızgarada pişirin. Servis tabağına alıp yenilebilir çiçekler ve yeşilliklerle süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Balık Yemekleri
Et Tarifleri
Diğer Tarifler
Benzer Tarifler
Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut