Wonton Çorbası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çin mutfağına özgü bir yemek olan wonton çorbası, sebze ve hamur ile hazırlanır. Çorbanın ana malzemeleri soya sosu, susam ve hamurdur. Uzakdoğu ülkelerinde sık sık tüketilen bu çorba, ince çekilmiş kıyma eti ile zenginleştirilir. Peki, wonton çorbası nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, wonton çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tayland mutfağından Tom yum çorbası, İspanyol mutfağından gazpacho çorbası ve Meksika mutfağından tortilla çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Türk mutfağının en sevilen çorba çeşitlerinden olan; Tutmaç çorbası, işkembe çorbası, terbiyeli gerdan çorbası tarifine de göz atmayı unutmayın.

Wonton Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Üzeri için:

Wonton Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir kabın içerisine su, un ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek yoğurun.
  2. Hamuru kulak memesi kıvamına getirdiğinizde, üzerini kapatarak 20-30 dakika dinlendirin.
  3. Bu esnada soğanları ince ince doğrayın ve bir kabın içerisine alın.
  4. Üzerine toz zencefil, kıyma, soya sosu, susam yağı, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  5. Dinlenen hamuru oklava ile ince bir şekilde açtıktan sonra kare şeklinde dilimleyin.
  6. Dilimlediğiniz hamurun iç kısmına hazırladığınız harcı koyun ve üçgen şeklinde kapatın.
  7. Bir tencereye su ekleyin ve kaynatın. Kaynamaya başlayan suyun içerisine hazırladığınız hamurları koyarak haşlayın.
  8. Çorbayı kaselere paylaştırdıktan sonra üzerini dilimlenmiş taze soğan ve susam yağı ile lezzetlendirebilirsiniz. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Wonton Çorbası Kaç Kalori?

  1. Wonton çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 35 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Çin Mutfağı Çorba Tarifleri MasterChef Tarifleri Sebzeli Çorbalar Akşam Yemeği Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei