Wakame Salatası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Japon mutfağıyla özdeşleşen wakame salatası, yenilebilir yosun ile hazırlanır. Diğer salatalara göre daha tatlı bir tadı vardır. Kalori değeri düşüktür. Wakame, salata ve çorba yapımında kullanılan özel bir yosundur. Pirinç sirkesi, soya sosu gibi malzemelerle zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, Şef Tamer Özkan’dan Japon mutfağının nefis Wakame salatası tarifine geçebiliriz.

Japon mutfağından ramen ve thai marul sarma tarifine göz atmayı unutmayın.

Wakame Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Wakame Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Salatalıkların içini alarak ince daireler şeklinde doğrayın.
  2. Wakameleri yaklaşık 10 dakika ılık suda bekletin.
  3. Salatalık ile wakameyi salata kasesine alın ve sirke, susam yağı ve sosları ilave ederek servis edin.

Tarif Kategorileri

Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Japon Mutfağı Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Salata Tarifleri Soya Soslu Tarifler MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei