Uramaki
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Uramaki, deniz yosununun iç tarafa konulduğu bir sushi çeşididir. Diğer sushilerden farklı olarak, yaprak yosun pirincin iç kısmına konulur. Ayrıca deniz ürünleri de pirincin üzerine yerleştirilir. İsteğe göre avokado ve salatalık ile zenginleştirilir. Uramaki yapımında, deniz ürünü olarak yengece yer verilir. Malzemeler hazırsa, Asya usulü uramaki tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Temaki ve sashimi tarifine de göz atabilirsiniz.

Uramaki Tarifi İçin

Malzemeler

Uramaki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinç yıkanır ve tuzlu suda haşlanmaya bırakılır.
  2. Şeker ve sirke karıştırılır ve pişen pirince ilave edilerek karıştırılır, soğuyana kadar bırakılır.
  3. Yosun açılır içerisine pirinç koyulur. Üzerine balık yumurtaları dizilerek ters çevrilir.
  4. İçerisine avokado, salatalık ve yengeç eklenir ve katlanır.
  5. Soya sos ve zencefil turşusu ile birlikte servis edilir.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Avokadolu Tarifler Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei