Temaki
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Temaki elde sarılan sushi çeşididir. Nori yani yosunların içerisine istenilen malzemeler koyularak elde sarılır ve o şekilde tüketilir. Genellikle iç malzemeleri hazırlanarak ortaya koyulur ve herkes içerisinden seçerek rulolarını hazırlar. Temaki sushinin alt kısmında pirinç, üst kısmında ise somon, salatalık, zencefil turşusu gibi malzemeler yerini alır. Külah şeklinde sunulur. Temaki tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Nigiri ve sashimi tarifine de göz atın.
Temaki Tarifi İçin

Malzemeler

Temaki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinçleri bol suda yıkadıktan sonra kaynar tuzlu suda pişene kadar haşlayın. 
  2. Bir kapta sirke ve şekeri, şeker eriyene kadar çırpın. 
  3. Pirinç içerisine ekleyin ve karıştırılır. 
  4. Yosun yapraklarının içerisine pirinci serin, salatalık ve somon ile doldurduktan sonra huni şeklinde katlayın. 
  5. Susam, çörek otu, soya sos ve zencefil turşusu ile servis edin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Temakinin içeriği damak tadınıza göre değiştirilebilir. İstediğiniz balığı ya da sebzeyi kullanabilirsiniz. 
  • Mayonezi çeşnilendirip içerisinde kullanabilirsiniz. 
  • İçerisinde kullanacağınız proteini kızartarak da ilave edebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Soya Soslu Tarifler Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Atıştırmalık Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei