Tavuklu Sebzeli Udon
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Japon mutfağına özgü bir yemek olan udon, genellikle kalın buğday unu ile hazırlanır. Makarna ve erişte çeşidi olarak bilinen udon, tavuk ve sebze gibi malzemelerle zenginleştirilir. Uzak Doğu mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan udon, kakejiru adı verilen aromatik et suyu içerisinde pişirilerek sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, Japon mutfağından tavuklu sebzeli udon tarifine geçebiliriz.

Uzak Doğu mutfağını sevenler için nefis ramen, maki sushi ve tom kha kai tarifini de buraya bırakıyoruz.

Tavuklu Sebzeli Udon Tarifi İçin

Malzemeler

Marine için:

Tavuklu Sebzeli Udon

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tavuk göğsünü ince dilimler halinde doğrayın.
  2. Marine sosu için; Bal, soya sosu, acı biber ezmesi, sarımsak ezmesi ve karabiberi bir kabın içerisinde karıştırın.
  3. Dilimlenmiş tavuk etini bu sosa ekleyerek karıştırın ve marine olması için buzdolabında 30 dakika bekletin.
  4. Bu esnada mantar, biber, soğan, yeşil soğan ve havuçları ince ince dilimleyin.
  5. Marine işleminin ardından ayçiçek yağını wok tavaya alarak ısıtın.
  6. Üzerine marine edilmiş tavukları ekleyin ve yüksek ateşte 3 dakika soteleyin.
  7. Daha sonra ocağın altını kısarak bezelye, havuç, mantar, biber, soğan ve marine sosunu da tavaya alarak karıştırın.
  8. Tüm malzemeleri karıştırın. 3-4 dakika bu şekilde soteleyin.
  9. Ardından udon noodleları da tavaya ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırın.
  10. Hazırladığınız tavuklu sebzeli udonu sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Tavuklu Sebzeli Udon Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kurutulmuş udon kullanacaksanız 250 gram, taze udon noodle kullanacaksanız 500 gram olması yeterlidir.
  2. Tarifteki tüm malzemeler ince şeritler halinde doğranmalıdır.
  3. Noodle'ı en son ekleyin. Bu sayede fazla pişmesini ve yapışkan olmasını önleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Japon Mutfağı Yemekleri Tavuk Yemekleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Akşam Yemeği Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei