Tatlı Ekşi Soslu Çıtır Tavuk
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Biraz tatlı biraz ekşi sosla yemelere doyamayacağınız çıtır tavuk tarifi ile karşınızdayız. Kalça piliç ile hazırlanan bu yemeği, crispy red sos, soya sosu ve oyster sosu ile zenginleştirebilirsiniz.

Tatlı Ekşi Soslu Çıtır Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Sos için

Tatlı Ekşi Soslu Çıtır Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuğu soya sosu ve pul biber ile birlikte bir kaba alarak en az 30 dakika süreyle marine edin.
  2. Yağı tavada kızdırdıktan sonra içine tavuk parçalarını ekleyerek kızartın.
  3. Ayrı bir tavada tüm sos malzemesini iyice koyulaşana dek pişirin.
  4. Biberleri ayrı bir tavada soteleyin ve içine kızarmış tavuk parçalarını ekleyerek 5 dakika daha soteleyin ve ardından hazırladığınız sosu da ilave ederek karıştırın.
  5. Son olarak üzerine susam ekleyerek sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Tavuk Yemekleri Soya Soslu Tarifler

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei