Biraz tatlı biraz ekşi sosla yemelere doyamayacağınız çıtır tavuk tarifi ile karşınızdayız. Kalça piliç ile hazırlanan bu yemeği, crispy red sos, soya sosu ve oyster sosu ile zenginleştirebilirsiniz.
Tatlı Ekşi Soslu Çıtır Tavuk Tarifi İçin
Malzemeler
200 g kemiksiz kalça piliç (Yıkanmış ve dilimlenmiş)
Tavuğu soya sosu ve pul biber ile birlikte bir kaba alarak en az 30 dakika süreyle marine edin.
Yağı tavada kızdırdıktan sonra içine tavuk parçalarını ekleyerek kızartın.
Ayrı bir tavada tüm sos malzemesini iyice koyulaşana dek pişirin.
Biberleri ayrı bir tavada soteleyin ve içine kızarmış tavuk parçalarını ekleyerek 5 dakika daha soteleyin ve ardından hazırladığınız sosu da ilave ederek karıştırın.
Son olarak üzerine susam ekleyerek sıcak servis edin.