Takoyaki
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Takoyaki bir Japon sokak lezzetidir. Yapımı zahmetli olsa da tadı oldukça lezzetlidir. Ana malzemeleri ahtapot ve zencefil turşusudur. Malzemeleriniz hazırsa takoyaki tarifinin detayları aşağıda. 

Uzak Doğu mutfağından uramaki ve temaki tarifine de göz atın.

Takoyaki Tarifi İçin

Malzemeler

Çıtır için;

Hamuru için;

Takoyaki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çıtırı için un ve su bir kasede karıştırılır. 
  2. Kızartmak için sıvıyağ tencereye alınarak ısıtılır. Spatula ya da çırpma telinin ucuyla küçük parçalar kızgın yağa atılarak küçük parçalar kızartılır. 
  3. Ahtapot temizlenerek yıkanır, sıcak su da 10 dakika haşlanır. Dilimlenerek bekletilir.
  4. Taze soğan ince ince kıyılarak kenara alınır. 
  5. Zencefil turşusu da dilimlenerek kenara alınır. 
  6. Hamuru hazırlanmaya başlanır; hamur için olan sıvı malzemeler bir kapta çırpılır. Ardından kuru malzemeler eklenerek homojen bir kıvam alana kadar çırpılır. 
  7. Yuvarlak pankek tavasına sıvıyağ sürülür ve hamur yarılarına kadar dökülür.
  8. İçerisine ahtapot, zencefil, soğan ve çıtır hamur koyulur. Üzerine hamur koyularak ters döndürülür. 
  9. Ahtapottan toplar hazırlanır. 
  10. Takoyaki sos ve mayonezle birlikte servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Japon Mutfağı Yemekleri Soya Soslu Tarifler Balık Yemekleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei