Pirinci akan soğuk su ile berraklaşana kadar yıkayın. (Bu kısım dakikalarca sürebilir, sakın acele etmeyin. Ne kadar iyi yıkanırsa suşi pilavı o kadar lezzetli ve kıvamlı olacaktır.)
Yıkadığınız pirinci oda sıcaklığını da göz önünde bulundurarak; yazın 30 dakika, kışın ise 45 dakika soğuk suda bekletin ve suyunu süzün. Suyunu süzdükten sonra 10-15 dakika daha bekletin.
Pirinç şiştiği için ilk başta kullanılan bardak ölçüsünü geçecektir.
Kullandığınız ölçüden daha büyük bir bardak veya kase ile tekrar ölçün ve aynı ölçüde suyla birlikte tencereye alarak önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişirin.
Suyunu çekip dibi tutmadan altını kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
Sirke, şeker ve tuzu bir kaba alarak karıştırın.
Islatılmış bir spatula yardımıyla pirinci cam bir kaba aktarın ve sirkeli karışımı üzerine dökerek pirinci ezmeden hafifçe karıştırın.
Sirkeli karışımı her yana yayın ve bir yelpazeyle pirincinizi soğutun.
Susi Pilavı Tarifinin Püf Noktası Nedir?
Daha şık ve daha lezzetli bir suşi pilavı için sebze veya baharatlardan yararlanabilirsiniz.
Haşlama suyuna koyacağınız zerdeçal ile sarı, ıspanak tozuyla yeşil, havuç suyuyla turuncu ya da pancar suyu ile pembe pilav elde edebilirsiniz.