Sushi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Japon mutfağından dünyaya yayılan sushi, Uzakdoğu ülkelerinin hepsinde çok ilgi görmektedir. Dünyanın birçok yerinde sushi yapan mekanlara rastlamak da mümkündür. Somon, levrek, ton balığı gibi balık çeşitleriyle hazırlanan sushi, pirinç ile zenginleştirilir. Suşinin dışı yosun ile sarılır ve rulo haline getirilir. Malzemeler hazırsa, evde suşi nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Sushi Tarifi İçin

Malzemeler

Sushi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Japon pirincini bol suyla yıkayıp süzün. Özel tenceresine alıp hafif diri kalacak şekilde pişirin. Pirinçleri harmanlayıp soğutun. Pirinç sirkesi ve şekeri ekleyip tekrar harmanlayın.
  2. Pirinçten iki parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda köfte şeklinde parçalar hazırlayın.
  3. Pirinç köftelerinin üzerine aynı boyutlarda kesilmiş levrek, tonbalığı, somon veya karides yerleştirin.
  4. Servis tabağına dizdiğiniz sushileri zencefil turşusu, dilimlenmiş avokado, salatalık ve soya sosuyla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Japon Mutfağı Yemekleri Balık Yemekleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri MasterChef Tarifleri Atıştırmalık Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei