Siyah Pirinç Pilavı (Uzakdoğu Mutfağı)
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kısıtlı miktarda üretimi yapılan siyah pirincin ana vatanı Çin'dir. Kas ve sinir dokularını düzenlemesiyle bilinen bu besin, son zamanlarda Edirne'de de üretilmeye başlamıştır. Mineral bakımından zengin olmasının yanı sıra kalp sağlığını da olumlu yönde etkiler. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiği için özellikle kış aylarında tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, ana vatanı Çin olan siyah pirinç pilavı nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Siyah Pirinç Pilavı Kaç Kaloridir?

Tarifteki malzemelerle hazırlanan siyah pirinç pilavının bir porsiyonu, yaklaşık 265 kaloridir. Protein ve karbonhidrat değeri yüksek olan siyah pirinci, ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Farklı kültürlerin yöresel yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, sebzelerin yanında servis edilen düşük kalorili firik pilavı tarifine göz atabilirsiniz.

Siyah Pirinç Pilavı (Uzakdoğu Mutfağı) Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Siyah Pirinç Pilavı (Uzakdoğu Mutfağı)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle pirinci ılık suda 15-20 dakika beklettikten sonra yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin.
  2. Pirinç ve tuzu tencereye ekleyip hafifçe kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın.
  3. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Siyah pirinç pilavının yanına ne gider diyorsanız, nefis fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Siyah pirinç, normal pirince göre daha geç piştiği için 1 bardak pirince 3 bardak su ölçüsünü kullanın.
  • Pirincin tane tane olması için, ayıklama işleminin ardından bol su ile durulayın. Bu sayede nişasta miktarı da azalacaktır.
  • Dilerseniz pişirme işleminde tereyağına ek olarak zeytinyağı da kullanabilirsiniz.
  • Pirincin aromatik bir tat alması için, tavuk veya et suyu ilave edebilirsiniz.
  • Pişirme esnasında tencerenin kapağını çok sık açmayın. Arada bir tahta kaşık ile karıştırarak kontrol edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız pirinci servis etmeden önce limon rendesi ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Japon Mutfağı Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Pilav Tarifleri Öğle Yemeği Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Çin Mutfağı

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei