Sashimi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Saşimi, Japon mutfağına özgü bir yemektir. İnce dilimlenmiş deniz mahsulleri ile hazırlanan saşimi, genelde çiğ et olarak tüketilir. Bir suşi çeşidi olan saşimi, diğer suşilerden farklı olarak pirinçle birlikte sunulmaz. Saşimi yapımında yosun da kullanılmaz. Listedeki malzemeler hazırsa, saşimi yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak nigiri sushi, maki sushi ve gerçek sushi tarifine göz atın.

Sashimi Tarifi İçin

Malzemeler

Sashimi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak çiğ balığın derisini güzelce çıkartın.
  2. Balığı ortadan ikiye bölerek kılçıklarını temizleyin.
  3. Temizlediğiniz balıkları üst üste koyarak derin dondurucuya koyun.
  4. Balıklar tamamen donunca çıkartın ve yarım santim kalınlıkta olacak şekilde kesin.
  5. Balık dilimleri, çözündüğünde servis tabağına yatay bir şekilde dizin.
  6. Turp ve havucu uzun ince, kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
  7. Servis tabağının yanına turp ve havuçları koyun. Saşimilerin üzerinde soya sosu gezdirin.
  8. Saşimiyi, wasabi ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Saşimi yapımında ton, somon, karagöz, dil balığı ve karides kullanabilirsiniz.
  • Sashimi yapımında dikkat edilmesi gereken nokta, balıkların taze olmasıdır.
  • Saşimi yaparken balık ince bir şekilde doğranmalıdır.
  • Soya sosunun yanı sıra farklı balık sosları da kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Soya Soslu Tarifler Balık Yemekleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei