Ramen Noodle
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ramen, kökeni Çin'e dayanan ve Japon mutfağından dünyaya yayılan bir yemektir. Genellikle çorba olarak sunulan ramen, Uzak Doğu ülkelerinde sık sık tüketilir. Malzemelr hazırsa, Deniz Berdan’dan Japon mutfağına özgü çok hızlı ve çok kolay ramen noodle tarifine geçebiliriz.

Ramen Noodle Tarifi İçin

Malzemeler

Ramen Noodle

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soslar ile beyaz şarabı bir kasede karıştırın.  
  2. Bir tavaya tereyağını alın ve soğan ile sarımsağı ilave ederek 1-2 dakika çevirin. Daha sonra  kıymayı ekleyin ve pişene kadar 5-7 dakika  kavurun. Hazırladığınız sos karışımını ilave edin ve karamelize olana kadar 1-2 dakika karıştırın. 
  3. Tavaya noodle’ı ekleyin ve 1 dakika beklettikten sonra çevirin. Diğer yüzünü de 30 saniye bekletin ve karıştırın. (Noodle’ın pişme süresi markasına göre değişmektedir.) Son olarak soya filizini ekleyerek ocaktan alın. 
  4. Taze soğan ve susam serperek sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Japon Mutfağı Yemekleri Makarna Tarifleri Çin Mutfağı Soya Soslu Tarifler

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei