Ramen
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çorba içinde servis edilen ramen, Japon mutfağına özgü bir yemektir. Bir tür erişte yemeği olan ramen, Uzak Doğu'nun her yerinde popülerdir. Yemeğin birbirinden farklı çeşitleri de mevcuttur. Çorba ve eriştenin birleşiminden oluşan bu yemek yöreye ve aşçıya göre farklı şekillerde hazırlanabilir. Çorbanın içerisinde kullanılan eriştenin adı ramendir. Ancak ramen makarnası bulamıyorsanız, spagetti makarnası veya noodle ile de hazırlayabilirsiniz. Peki, ramen nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, ev yapımı ramen tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Ramen Kaç Kalori?

Uzak Doğu mutfağının sevilen lezzeti siyah pirinç pilavı tarifini de deneyebilirsiniz. Farklı kültürlerin yemekleri tatmayı seviyorsanız, Meksika usulü taco tarifine de göz atabilirsiniz.

Ramen Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Ramen

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak bir tencerenin içerisine 2 bardak su ve tavukları ekleyin.
  2. Üzerine rendelenmiş zencefil, sarımsak, tuz ve yeşil soğanı da ekleyerek yaklaşık 30 dakika haşlayın.
  3. Ardından suyun içinden haşlanan tavukları alın ve didikleyin.
  4. Suyu süzgeçten geçirerek başka bir tencereye aktarın.
  5. Suyun içerisine susam yağı ve soya yağını ilave edin. Bu suyu 15 dakika boyunca kaynatın.
  6. Farklı bir tencereye 2 bardak su ekleyin ve kaynatın. Su kaynamaya başladığında içerisine ramenleri ve kabartma tozunu ekleyin.
  7. Ramen yumuşayıncaya kadar pişirin. Ramenleri süzdükten sonra bir kabın içerisine alın.
  8. Susam yağıyla birlikte kaynayan sudan bir kepçe alın ve ramenin üzerine dökün. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Ramenlerin üzerine haşlanmış yumurta, haşlanmış tavuk parçaları, soya filizi ve taze soğan ekleyerek servis edin.

  Püf Noktası
  • Daha önce bahsettiğimiz gibi eğer ramen makarnası bulamazsanız, noodle veya spagetti makarnası da kullanabilirsiniz.
  • Tavukları didiklemek yerine küçük parçalar halinde de doğrayabilirsiniz.
  • Ramenin içerisine ekleyeceğiniz taze soğanın yalnızca yeşil kısımlarını kullanın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Japon Mutfağı Yemekleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri MasterChef Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei