Nigiri Sushi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sushi, Japon mutfağından dünyaya yayılan bir yemektir. Uzakdoğu ülkelerinde çok sevilen suşinin, birbirinden farklı çeşitleri vardır. Nigiri suşi, yosun tadından hoşlanmayanlar için ideal bir seçenektir. Nigiri yapımında somon, levrek, karides gibi deniz ürünleri tercih edilebilir. Balık filetonun için pirinç ile doldurulduktan sonra, sos eşliğinde servis edilmesiyle bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, nigiri suşi tarifine geçebiliriz

Alternatif olarak sashimi, sushi ve maki sushi tarifine göz atın.

Nigiri Sushi Tarifi İçin

Malzemeler

Nigiri Sushi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Suşi yapımında kullanacağınız balıkları mutfak tezgahına alın.
  2. Bıçağı çaprak bir şekilde tutarak balıkları kesin. Ellerinizi hafifçe ıslatın.
  3. Suşi pilavından bir miktar alın ve elinizle sıkarak şekil verin.
  4. Dilimlediğiniz balıktan bir parça elinize alın. Pilavı balığın üzerine yerleştirin.
  5. Balığı kenarlardan hafifçe bastırarak şekil verin. Tüm balıklara aynı işlemi uygulayın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Nigiri suşiyi, wasabi, soya sosu ve zencefil turşusu ile servis edin.

  Püf Noktası
  • Nigiri yapımında somon, karides ve ton balığı kullanabilirsiniz.
  • Nigiri yapımında dikkat edilecek en önemli husus balığın taze olmasıdır.
  • Pirinci balığa yerleştirmeden önce, balığın iç kısmına wasabi sos sürün. Bu sayede pilav daha kolay yapışacaktır.

Tarif Kategorileri

Soya Soslu Tarifler Japon Mutfağı Yemekleri Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Video Tarifler Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei