Jiaozi (Çin Mantısı)
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çin ve Doğu Asya ülkelerinde sık sık tüketilen Çin mantısı, kıyma ve sebze karışımıyla hazırlanır. Bu karışım hamur içine konularak pişirilir. Jiaozi, geleneksel bir Çin yemeğidir. Çin ve kuzey eyaletlerinde yıl boyunca tüketilen en önemli gıdalardan biridir. Jiaozi yapımında, çok kalın olmayan bir hamur kullanılır. İsteğe göre haşlama, buhar ve kızartma yöntemleri kullanılabilir. Malzemeler hazırsa, jiaozi yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Farklı kültürlerin yemeklerini tatmak isteyenler için Kore mantısı ve Veggie Gyoza (Japon Mantısı) tarifini buraya bırakıyoruz.

Jiaozi (Çin Mantısı) Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için:

Kızartmak için:

Jiaozi (Çin Mantısı)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kapta un ve tuzu karıştırın. Soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
  2. Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp 30 dakika dinlendirin. 
  3. İç harcı için pırasa, mantar, soğan ve sarımsakları temizleyip mutfak robotunda çekin.
  4. Mutfak robotunda çektiğiniz malzemeleri ayrı bir kaba alıp kıyma ile karıştırın. Kalan diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun. 
  5. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp unlanmış tezgahta merdane ile bıçak sırtı kalınlığında açın.
  6. Su bardağı ağzıyla yuvarlaklar kesin. Tüm hamurlar bitene dek aynı işlemi uygulayın.
  7. Hazırladığınız hamurların ortasına bir tatlı kaşığı kıymalı harçtan ekleyin. Hamurun kenarlarını da su ile hafifçe ıslatın.
  8. Sonra hamuru ikiye katlayın. Bir tarafında ufak ufak katlamalar yaparak, hamurun düz olan tarafına yapıştırın.
  9. Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. 
  10. Yapışmaz bir tavanın içerisine zeytin yağını ekleyip kızdırın. Hazırladığınız mantıları da içerisine ekleyip hafifçe kızartın.
  11. Tüm mantılar kızarınca sıcak olan su veya et suyunu ilave edin. Kapağını kapatıp suyu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çekince ocaktan alıp servis edebilirsiniz. 
  12. Çin mantısının yanında sirke, soya, susam yağı, sarımsak ve taze soğandan oluşan bir sos hazırlayarak servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Mantı Tarifleri Çin Mutfağı Soya Soslu Tarifler Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei