Jajangmyeon (Siyah Fasulyeli Erişte)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kore mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan jajangmyeon, aslında bir Çin yemeğidir. Türkçesi 'siyah fasulye soslu erişte' olan bu yemek, spagetti veya noddle ile hazırlanabilir. Yapımında tavuk veya kuzu eti kullanılmaktadır. Kore dizi ve filmlerinde sık sık yer verilen bu yemek, ortalama 1 saatte hazırlanmaktadır. Peki, jajangmyeon nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, siyah fasulyeli erişte tarifi için detaylara geçebiliriz.

Uzakdoğu mutfağında ilgi gören ballı soslu tavuk ve ramen tarifine göz atmayı unutmayın.

Jajangmyeon (Siyah Fasulyeli Erişte) Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu koyulaştırmak için:

Jajangmyeon (Siyah Fasulyeli Erişte)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak patates, soğan ve kabağı soyun. Ardından yıkayarak küçük küpler halinde doğrayın.
  2. Wok tava veya teflon tavaya sıvı yağ ekleyip ısıtın. Yağ ısındığında içerisine tavuk lardonu ekleyin.
  3. Tavukları karıştırarak kızartın. Kıtır bir kıvam aldığında patatesleri de üzerine ekleyin ve 1 dakika daha kavurun.
  4. Ardından soğan ve kabakları ekleyip karıştırmaya devam edin.
  5. Jajang sosunun yarısını sebzelerin üzerine ilave edin. Ardından 1 su bardağı suyu ekleyin ve kapağını kapatarak 10 dakika pişirin.
  6. Sosu için; Toz şeker, nişasta ve suyu bir kabın içerisinde karıştırın.
  7. 10 dakika sonunda sebzeleri de sosun içerisine aktararak karıştırın. 
  8. Birkaç taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın.
  9. Başka bir tencerede makarna veya noddle'ı haşlayın. Makarnalar piştikten sonra süzerek servis tabağına alın.
  10. Makarnaların üst kısmına hazırladığınız sebzeli sosu dökün. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Makarna Tarifleri Kore Mutfağı Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei