Fırında Asian Tavuklu Pilav
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Deniz Berdan’dan Uzak Doğu mutfağına ait şahane bir pilav tarifi ile karşınızdayız. Yasemin pirinci, tavuk but, biber sosu, soya sosu ve kişniş ile hazırlanan bu pilav, yeni tatlar denemek isteyenler için idealdir. Damak zevkinize hitap edecek bu lezzeti hazırlamak için sizi mutfağa alalım.

Karidesli siyah pirinç pilavı ve suşi pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Fırında Asian Tavuklu Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Fırında Asian Tavuklu Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sosları ve esmer şekeri bir kasede karıştırdıktan sonra fırın kabına aldığınız tavuk butlarının üzerine dökün.
  2. Daha sonra pirinç, sarımsak ile tavuk suyunu da ilave edin ve soğanı ekleyin.
  3. Üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 200 derece sıcaklıkta ve alt-üst ayardaki fırında 1 saat pişirin. 
  4. Sürenin sonunda fırından alarak folyoyu çıkarın ve bir fırça yardımıyla ikinci pişirme için ayırdığınız tatlı biber sosunu tavukların üzerine sürerek 220 derece sıcaklıktaki fırında 30 dakika daha pişirin.
  5. Fırından alın ve üzerine kızarmış soğan ile taze kişnişi serptikten sonra sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Tavuk Yemekleri Fırın Yemekleri Soya Soslu Tarifler

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei