Butter Mochi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 9 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pirinç unu ve hindistan cevizi sütü ile hazırlanan hafif bir lezzet. Farklı mutfakları ve tatları denemeyi seviyorsanız bu tarifi de mutlaka denemelisiniz. Dilerseniz üzerine bir sos yaparak birlikte de tüketebilirsiniz. Hazırsanız butter mochi tarifinin detayları aşağıda. 

Donauwelle ve key lime pie tarifine de göz atın.

Butter Mochi Tarifi İçin

Malzemeler

Butter Mochi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Kare bir kek kalıbını hafifçe yağladıktan sonra yağlı kağıt serin ve tarife başlayın. 
  2. Bir kapta pirinç unu, kabartma tozu, vanilini ve tuzu çırpın. 
  3. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri kabarana ve renk alana kadar çırpın. Hindistan cevizi sütü, tereyağını ekleyerek çırpmaya devam edin. Yavaş yavaş kuru karışımı ekleyerek hamur kıvamına getirin. 
  4. Hazırladığınız kaba kek karışımını dökün ve yaklaşık 1 saat pişirin. 
  5. Pişen keki soğutun ve servis edin. Dilerseniz eğer üzerine sos hazırlayabilir, Hindistan cevizi ile birlikte servis edebilirsiniz.  Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Farklı Tatlı Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei