Bingsu
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bingsu, Kore'nin serinlemek için sık sık tükettiği bir tatlıdır. Genellikle pat adı verilen kırmızı fasulye ile yapıldığı için, patbingsu ismiyle de bilinir. Ancak biz çilekli olanını tercih ettik. Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan bu tatlı, 10 dakikada sofralardaki yerini almaktadır. Malzemeler hazırsa, çilekli bingsu tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak iki çikolatalı parfe ve rokoko tarifini deneyin.

Bingsu Tarifi İçin

Malzemeler

Bingsu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tarife başlamadan 2 saat önce sütü, buz kalıplarına dökerek dondurun.
  2. Çileklerin saplarını kesin ve bol suyla durulayın.
  3. Çileklerin suyunu süzdükten sonra 3-4 parçaya bölün.
  4. Dondurduğunuz sütü robottan çekerek kar kıvamına getirin.
  5. Sütü servis tabağına veya dondurma kasesine alın.
  6. Çilekleri jöle ile karıştırın ve sütün üzerine yerleştirin.
  7. En üst kısma ise dondurmayı yerleştirin. Afiyet olsun.

Bingsu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Bingsu yapımında pat veya başka bir meyve kullanabilirsiniz.
  2. Maraş dondurmasını vanilyalı, meyveli veya kakaolu olarak da seçebilirsiniz.
  3. Damak zevkinize göre meyveli jöle kullanabilir veya çilekleri sade bir şekilde sunabilirsiniz.
  4. Lezzetini arttırmak için antep fıstığı ve fındık parçaları da ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Dondurmalı Tatlılar Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Çay Saati Tarifleri Kore Mutfağı

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei