Acılı Tteokbokki
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tteokbokki, Kore'nin özgün yemeklerinden biridir. Yapımı zor olan bu yemek, pirinç keki ismiyle de bilinir. Tteokbokki yapımında hem sebze, hem de soslara yer verilir. İsteğe göre katı yumurta ile birlikte servis edilir. Yaklaşık 40 dakikada hazırlanan bu yemek, Uzakdoğu ülkelerinde özel bir yere sahiptir. Peki, evde acılı tteokbokki nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, tarif detaylarına geçebiliriz.

Kore mutfağından jajangmyeon ve kimchi tarifine göz atın.

Acılı Tteokbokki Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Üzeri için:

Acılı Tteokbokki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dondurulmuş pirinç keklerini, soğuk suda 30 dakika bekleterek çözünmesini sağlayın.
  2. 30 dakikanın sonunda pirinç keklerini tek tek birbirinden ayırın. Pirinç keklerini süzgeçle sudan geçirin ve kenarda bekletin.
  3. Bir kasenin içerisine esmer şeker, bal, soya sosu, goghujang ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyip karıştırın.
  4. Wok tavaya 2.5 bardak balık suyu veya suyu dökün. Yüksek ateşte kaynaması için bekletin.
  5. Su kaynamaya başladığında, hazırladığınız sos karışımı ekleyin ve karıştırın.
  6. Ocağı orta ateşe alarak 5 dakika bu şekilde kaynatın.
  7. Ardından sıralı olarak pirinç keki, havuç, soğan ve dilimlenmiş lahanaları wok tavaya alın.
  8. Ara sıra karıştırarak yaklaşık 5-6 dakika daha kaynatın.
  9. Daha sonra yeşil soğanı da ekleyip 1-2 dakika karıştırın.
  10. Sos yoğunlaşmaya başladığında ocağın altını kapatıp yemeği servis tabağına alın.
  11. Üzerine susam, yeşil soğan, kırmızı biber ve isteğe göre katı yumurta ekleyip servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Soya Soslu Tarifler MasterChef Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Kore Mutfağı Farklı Sebze Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei