Meksika Usulü Pankek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Meksika'da genellikle kahve veya süt ile tüketilen, pankek türüdür. Çikolata ya da reçel ile birlikte tüketilir. Pankekten daha serttir ancak lezzetleri yarışır. Bazı ülkelerde 'gorditas de nata' ismiyle de bilinir. Meksika usulü pankek tarifi için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Portekiz usulü pastel de nata tarifine de göz atın.

Meksika Usulü Pankek Tarifi İçin

Malzemeler

Meksika Usulü Pankek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kaseye süt kaymağı koyulur. Kabarana kadar çırpılır. 
  2. Yumurta ve vanilyayı eklenir, iyice karıştırılır.
  3. Ardından şekeri ekleyin ve karıştırın.
  4. Orta boy bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve tarçını eleyin. Islak malzemelerin karışımına yavaş yavaş ekleyin. 
  5. Karıştırabildiğiniz noktaya kadar çırpma teli ile karıştırın. Ardından elinizle yoğurmaya başlanır. 
  6. Hamur en az yarım saat dinlendirilir.
  7. Hamurdan 5 cm çapında yuvarlaklara keserek tavada arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun. 
  Servis Önerisi
  • Tatlı ya da tuzlular ile birlikte tüketebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Süt kaymağınız yoksa krema kullanabilirsiniz. 
  • Tatlı ve tuzlu ürünlerle birlikte tüketebilirsiniz. 
  • Yanında kahve ile birlikte servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pankek Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Somon taco
Sopa Tarasca
Pambazo
Taco al Pastor
Meksika Lazanyası
Taquitos