Pan Con Tomate
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İspanyol mutfağının en sevilen kahvaltılıklarından birini sizlerin beğenisine sunuyoruz; Pan con tomate. Özellikle İspanya'daki Aragon, Valensiya, Katalan, Murc ve Balear mutfaklarında sık sık yer verilen pan con tomate, domatesli ekmeğin farklı bir versiyonu. İspanyol mutfağının geleneksel ulusal yemeği olarak kabul edilen pan con tomate hem kahvaltılarda, hem de kalabalık sofralarda başlangıç olarak sunuluyor. Dilimlenmiş küçük ekmekler ile hazırlanan bu yemek, farklı baharatlarla da tatlandırılıyor. Peki, pan con tomate nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, pan con tomate yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak İtalyan mutfağından bruchetta ve New York mutfağından eggs florentine tarifini deneyin.

Pan Con Tomate Tarifi İçin

Malzemeler

Pan Con Tomate

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak domatesleri ortadan ikiye bölün ve içini rendeleyin.
  2. Bu esnada ekmekleri küçük küçük dilimleyin ve üzerinde zeytinyağı gezdirin.
  3. Önceden ısıtılmış fırında ekmekleri 4-5 dakika kızartın.
  4. Sarımsağı ince ince doğrayın ve domatesin üzerine ekleyin.
  5. Aynı şekilde tuz ve karabiberi de domateslere ekleyerek malzemeleri karıştırın.
  6. Domateslere sızma zeytinyağı eklemeyi unutmayın.
  7. Hazırladığınız karışımı, kızarmış ekmeklerin üzerine sürebilirsiniz.
  8. Bu noktada, domates rendesini ekmeklere yedirebilir veya ekmeğin üzerine ilk önce ezilmiş sarımsağı yedirebilirsiniz.
  9. Pan con tomate tarifini, çayla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pan Con Tomate Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte cherry domates de kullanabilirsiniz.
  2. Tarifte ev yapımı ekmek kullanabilirsiniz.
  3. Ekmekleri fırına atmak yerine, yapışmaz tavada da kızartabilirsiniz.
  4. Lezzetini arttırmak için, nane, kekik gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Domatesli Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Pulpo a la gallega
Arros negre
Pollo al ajillo
Romesco Crostini
Fideo
Jamon Croquetas