Maultaschen
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Maultaschen, Almanya'nın meşhur et dolgulu, hamurlu yemeğidir. 'Alman dumplingi' olarak da geçer. Genellikle dikdörtgen veya kare şeklinde sunulur. Lezzetli maulstachen tarifi için siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için elmalı dumpling tarifine de göz atabilirsiniz. 

Maultaschen Tarifi İçin

Malzemeler

Maultaschen

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur yapımı ile başlayalım, un, tuz, yumurta, yağ ve 3 yemek kaşığı suyu pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar karıştırın. 
  2. Hamuru 1 saat kadar dinlendirin. 
  3. İç dolgusu için; pastırmaları pişirin ardından kenara alın, aynı tava da soğanları renk alana kadar soteleyin. 
  4. Pastırma, soğan, sarımsak, galeta unu, ıspanak, 2 yemek kaşığı maydanoz, hardal, kekik, kıyma, yumurta tuzu iyice karıştırın. Macun kıvamına gelmeli.
  5. Hamuru açın ve dikdörtgen parçalar kesin. İçerisine harç koyarak kenarlarını kapatın. Bu şekilde hamurun tamamını doldurun. 
  6. Suyu kaynatın ve 15 – 20 dakika suda pişirin. 
  7. Sıcak şekilde pişme suyu ile birlikte servis edin. 
  8. Üzerine maydanoz ve frenk soğanı serpebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Akşam Yemeği Et Tarifleri Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Alman Usulü Patates Salatası (Kartoffelsalat)
Donauwelle
Kohlrouladen (Alman Usulü Lahana Sarması)
Käsekuchen
Berliner
Himmel und Erde