Rafadan Yumurta
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan yumurta, kızartma ve haşlama gibi yöntemlerle pişirilebilir. İçeriğinde A ve B vitamini barındıran yumurta, beyin, cilt ve göz sağlığına iyi gelmektedir. Rafadan yumurta ise, yumurtanın az pişmiş halidir. Haşlama esnasında sürenin önemi son derece büyüktür. Az haşlanan yumurtalar rafadan ve kayısı kıvamında olarak ikiye ayrılır. Yumurtaları hazırladıysanız, sulu ve nefis rafadan yumurta nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Adet Rafadan Yumurta Kaç Kalori?

Haşlanmış yumurta tarifimizden kıvamına göre yumurtaları haşlama süresini görebilirsiniz. Alternatif olarak çok sevilen nefis sebzeli omlet tarifini de deneyebilirsiniz.

Rafadan Yumurta Tarifi İçin

Malzemeler

Rafadan Yumurta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak yumurtaları bir kap içerisine koyun ve üzerine 2 parmak geçecek şekilde soğuk su ilave edin.
  2. Bu esnada ocağı orta ateşe ayarlayın ve kabı ocağa alın.
  3. Su kaynamaya başladıktan sonra içinizden 100'e kadar sayın ve yumurtayı alın.
  4. Ardından yumurtaları soğuk suyun içerisine atın ve 2-3 dakika bekletin. Bu sayede kabuklarını daha kolay soyabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce yumurtaları dolaptan çıkartın ve oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
  • Yumurtaları mutlaka orta ateşte pişirin.
  • Doğru zamanı yakalayabilmek için, su kaynadıktan sonra 100 saniye bekletin. Daha az bekletirseniz yumurtanız kayısı kıvamında olacaktır.
  • Yumurtaların ne cıvık, ne de sert olmasını istiyorsanız su kaynadıktan sonra ortalama 8 dakika pişirin.
  • Yumurtaları pişireceğiniz suyun içerisine bir tutam tuz atın.

Tarif Kategorileri

Yumurtalı Tarifler Vejetaryen Yemekleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Sufle omlet
Beşamel soslu omlet
Jian bing
Air Fryer'da Avokadolu Yumurta
Yumurtalı simit
1 yaş omleti