Piperade
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağına özgü bir yemek olan piperade, bir menemen çeşididir. Kahvaltı ve öğle yemeklerinde servis edilen piperade, havuç, biber gibi farklı sebzelerle birlikte sunulur. Kişi sayısına göre tarifteki ölçüler arttırılabilir. Peki, Fransız usulü piperade nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, piperade yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak İspanyol omleti, kahvaltılık çılbır ve poşe yumurta tarifini de deneyebilirsiniz.

Piperade Tarifi İçin

Malzemeler

Piperade

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle sarımsağı havanda ezin. Domates ve soğanı ince ince doğrayın.
  2. Ocağı kısık ateşte açın ve zeytinyağını tavaya dökün.
  3. Yağ kızmaya başladığında içine soğan ve sarımsağı ekleyerek 5 dakika kavurun.
  4. Ardından biber ve havucu da ekleyerek 6-7 dakika daha kavurun.
  5. Karışıma domatesleri de ekledikten sonra ocağı orta ateşe alın. 
  6. Tavanın üzerini bir tencere kapağıyla kapatarak 10 dakika, yoğun bir kıvam alıncaya kadar, pişirin.
  7. Yumurtaları bir kasede çırptıktan sonra karışıma ilave edebilirsiniz.
  8. Veya yumurtaları hiç karıştırmadan kırabilir, beyazını domatesle harmanlayabilirsiniz.
  9. Pişirme işleminin sonlarına doğru tuz ve karabiber serpiştirin.
  10. Maydanozları küçük küçük doğrayın. Hazırladığınız Fransız usulü menemeni, maydanoz yaprakları ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yumurtalı Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtalı simit
1 yaş omleti
Tarhanalı yumurta
Çökelekli Yumurta
Kavurmalı yumurta
Salçalı yumurta