Patlıcanlı Omlet Sarma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Omlet Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Patlıcanlı Omlet Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanların uç kısımlarını kesip uzunlamasına ince dilimlere kesin. Tuzlu suda 10 dakika bekletip acısını alın.
  2. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp biberleri hafif kızartın. Patlıcan dilimlerini kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  3. Yumurta, süt, mısır unu, peynir ve tuzu çukur bir kapta çatal ya da çırpma teli ile hafif çırpın.
  4. Zeytinyağını tavada ısıtıp yumurtalı karışımı dökün. Bir tarafı pişince diğer tarafını çevirin. Kızarınca ocaktan alıp servis tabağına aktarın.
  5. Üzerini önce patlıcan dilimleri sonra kırmızı salçalık biberle kaplayıp kalın bir rulo şeklinde sarın. Verev dilimlere kesip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Sarma Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Yumurtalı Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtalı simit
1 yaş omleti
Tarhanalı yumurta
Çökelekli Yumurta
Kavurmalı yumurta
Salçalı yumurta