Patatesli Omlet
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Omlet Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Patatesli Omlet

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri yıkayıp kabuğu ile yumuşayana kadar haşlayın. Soyup çatalla ezerek püre yapın.
  2. Tavuk etini doğrayıp iyice yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp etini tel tel ayırın. Püreye ekleyip karıştırın.
  3. Yumurtaları çukur bir kaba kırın. Un ve 2 kaşık zeytinyağını ekleyip çırpın. Peynir ve tavuklu patates püresini ilave edip karıştırın.
  4. Teşon tavayı kalan yağla yağlayıp yumurtalı karışımı dökün. Bir tarafı pişince tavanın kapağı veya düz bir tabak yardımı ile omleti ters çevirin.
  5. Diğer tarafı da pişince kesme tahtasına alıp üçgen parçalara kesin.
  6. Üçgen parçaları servis tabağına tepelemesine dizin. Kırmızı ve sarı biberler, sivribiber ve semizotu dallarıyla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Yumurtalı Tarifler Öğle Yemeği Patatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtalı simit
1 yaş omleti
Tarhanalı yumurta
Çökelekli Yumurta
Kavurmalı yumurta
Salçalı yumurta