Pancar
Bordo rengin en güzel tonuyla sofralarımızda yerini alan pancar kökü etli bitki türlerindendir. Eti lezzetli ve fazlasıyla kırmızı olan pancar, sebze olarak tüketilmektedir. Şeker, vitaminler ve kalsiyum açısından zengin olan pancar, çiğ olarak yenildiği gibi, pişirildikten sonra genellikle soğuk (ordövr olarak), bazen de sıcak (genellikle av etleriyle birlikte garnitür ya da çorbalarda) servis edilir. Pancarı pişirme işlemi yaklaşık 2 saati bulur. Sirke dolu kavanozlarda muhafaza edilebilen pancardan genellikle salata ve çorba yapımında yararlanılır. Biz bu ay iki farklı tarifte pancarı kullandık. Pancarın muhteşem bir lezzet kattığı keki denerken, pancardan hazırlayacağınız yumurtalı püre ile leziz bir ordövr hazırlayabilirsiniz.