Menemen
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İlk kez İzmir'de Girit Türkleri tarafından hazırlanan menemen, adını yapıldığı ilçeden almıştır. Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan bu yemeğin ana malzemeleri domates ve yumurtadır. Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan bu lezzet, demir ve vitamin bakımından oldukça zengindir. İçeriğinde bulunan asitler sayesinde mide ve bağırsak enfeksiyonlarına iyi geldiği bilinir. Günümüzde sık sık yaşanan uyku, obezite ve hafıza sorunlarını en aza indirir. Malzemeleriniz hazırsa, püf noktalarıyla ev yapımı kışlık menemen tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Menemen Kaç Kaloridir?

Sahur için pratik tarifler sayfamızdan 30 dakikada hazırlayabileceğiniz yemek önerilerine ulaşabilirsiniz. Siz de kahvaltı sofralarınızı zenginleştirmek istiyorsanız, çayın yanına çok yakışan ıspanaklı börek tarifine göz atabilir ve güne sağlıklı bir başlangıç yapabilirsiniz.

Menemen Tarifi İçin

Malzemeler

Menemen

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi
  Püf Noktası
  • Menemen yapımında taze sebzeler kullanmak oldukça önemlidir. Özellikle kullanacağınız domatesin olgun ve sulu olmasına özen gösterin.
  • Yumurtaların domatesler harmanlanması için, pişirme esnasında kaşık ile iyice karıştırın.
  • Tarif listesine ek olarak farklı baharatlar ekleyebilir, maydanoz ve dereotu serpiştirebilirsiniz.
  • Menemen yaparken margarin kullanmamaya dikkat edin. Zeytinyağı yerine tereyağı ile pişirebilirsiniz.
  • Kışlık menemen konservesi için, konserve domates tarifini notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Video Tarifler Yumurtalı Tarifler Domatesli Tarifler Kahvaltılık Tarifler MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Yumurtalı simit
1 yaş omleti
Tarhanalı yumurta
Çökelekli Yumurta
Kavurmalı yumurta
Salçalı yumurta