İlk kez İzmir'de Girit Türkleri tarafından hazırlanan menemen, adını yapıldığı ilçeden almıştır. Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan bu yemeğin ana malzemeleri domates ve yumurtadır. Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan bu lezzet, demir ve vitamin bakımından oldukça zengindir. İçeriğinde bulunan asitler sayesinde mide ve bağırsak enfeksiyonlarına iyi geldiği bilinir. Günümüzde sık sık yaşanan uyku, obezite ve hafıza sorunlarını en aza indirir. Malzemeleriniz hazırsa, püf noktalarıyla ev yapımı kışlık menemen tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Menemen Kaç Kaloridir?
Sahur için pratik tarifler sayfamızdan 30 dakikada hazırlayabileceğiniz yemek önerilerine ulaşabilirsiniz. Siz de kahvaltı sofralarınızı zenginleştirmek istiyorsanız, çayın yanına çok yakışan ıspanaklı börek tarifine göz atabilir ve güne sağlıklı bir başlangıç yapabilirsiniz.