Kavurmalı Yumurta
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan kavurmalı yumurta, tereyağında pişirilmiş enfes kavurma parçaları ile zenginleştirilmiş, sıcacık bir lezzet sunuyor. Pratik ve doyurucu Kavurmalı yumurta tarifi için mutfak hazır, misafirlerinizi bekleyen bir lezzet şöleni başlıyor!

Domatesli Yumurta tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kavurmalı yumurta kaç kaloridir?

Bir porsiyon kavurmalı yumurta 300 kaloridir.

Kavurmalı Yumurta Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Kavurmalı Yumurta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tavaya tereyağı veya sıvı yağı ekleyin ve eritin.
  2. Kavurmayı küçük parçalara ayırarak tavaya ekleyin. Kavurma yağını salıp kızarmaya başlayana kadar pişirin.
  3. Kırılmış yumurtaları ekleyin. Yumurtaları kavurmaya başlamadan önce tuz ve karabiberle tatlandırabilirsiniz.
  4. Yumurtaları isteğinize göre hafifçe karıştırarak veya altın rengi alana kadar pişirin. Yumurtanın çiğ kısımları kalmayacak şekilde, yumurta sarıları tamamen katılaşmadan önce pişirin.
  5. Kavurmalı yumurta servise hazır dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Kavurmalı yumurtanın yanında sıcak ekmek veya Türk çöreği gibi hamur işleriyle servis edebilirsiniz.
  • Kavurmalı yumurtayı sunmadan önce üzerine acılı sos veya biber salçası gezdirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Tereyağı kullanıyorsanız, lezzet katmak için az miktarda ekleyin, fazlası yumurtanın kıvamını etkileyebilir.
  • Tavayı önceden ısıtın ve kavurmayı önce hafifçe kızartın. Yumurtaları kırmadan önce tavanın sıcaklığının uygun olduğundan emin olun.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Yumurtalı Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtalı simit
1 yaş omleti
Tarhanalı yumurta
Çökelekli Yumurta
Salçalı yumurta
Pastırmalı yumurta