Çılbır
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çiğ yumurtanın sıcak suda pişirilmesi ile hazırlanan çılbır, genellikle kahvaltı ve brunchlarda sunulur. Ana malzemeleri yumurta, sarımsak ve yoğurttur. Çılbırı hazırlamak 10, pişirmek ise yaklaşık 8-10 dakikadır. İsteğe göre kızarmış ekmek dilimleri ile servis edilebilir. Peki, kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelen çılbır nasıl yapılır? Hazırsanız, Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü eğitmen şefi İbrahim Arslanoğlu'ndan nefis çılbır tarifi:

1 Porsiyon Çılbır Kaç Kalori?

Öğünlerinizi güzelleştirecek pratik yumurtalı yemeklere göz atmayı unutmayın. Dilerseniz, nefis menemen tarifini de deneyebilirsiniz.

Çılbır Tarifi İçin

Malzemeler

  •  5 adet Yumurta
  • 200 gr Yoğurt
  • 1 diş Sarımsak
  • 50 gr Zeytinyağı
  • 2 dilim Ekşi Mayalı Ekmek
  • 1 yemek kaşığı Üzüm Sirkesi 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul Biber
Çılbır

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Püf Noktası
  • Yumurtaları ekleyeceğiniz esnada suyun kaynar olmasına dikkat edin.
  • Yumurtalara şekil verirken sivri kenarlı malzemeler kullanmayın. Aksi takdirde yumurtalar delinebilir.
  • İsteğe göre küçük ekmek dilimleri ekleyerek ekmekli çılbır veya haşlanmış ıspanakla birlikte ıspanaklı çılbır da hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Video Tarifler Yumurtalı Tarifler Yoğurtlu Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtalı simit
1 yaş omleti
Tarhanalı yumurta
Çökelekli Yumurta
Kavurmalı yumurta
Salçalı yumurta