Probiyotik Yoğurt
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Büşra Kiş'ten ev yapımı haşhaşlı probiyotik yoğurt tarifini sizlere sunuyoruz. Bağırsak enfeksiyonlarına karşı iyi gelen probiyotikler, bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle de bilinir. Aynı zamanda probiyotik yoğurdun yağ yakımını hızlandırdığı da bilinmektedir. Sindirim sistemini rahatlatan probiyotik yoğurt, D vitamini ve kalsiyum alımını destekler. Kronik ağrılara karşı etkilidir. Peki, evde probiyotik yoğurt nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, haşhaşlı probiyotik yoğurt tarifine geçebiliriz.

Not: Ciddi kronik rahatsızlığı olan kişiler, hamileler ve düzenli ilaç kullanan kişilerin probiyotik yoğurt tüketmeden önce mutlaka doktora danışması gerekir.

Alternatif olarak ev yapımı yoğurt ve kefir tarifine de göz atın.

Probiyotik Yoğurt Tarifi İçin

Malzemeler

Probiyotik Yoğurt

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle sütü bir tencereye koyun ve kaynatın.
  2. Süt kaynadıktan sonra oda sıcaklığında 40 dereceye kadar soğutulur.
  3. Uygun sıcaklığa gelen süte maya ilave edilir karıştırılır.
  4. Daha sonra isteğe göre haşhaş tohumları eklenerek karıştırılır.
  5. Tencere yorgan ve battaniye gibi kalın örtülerle sarılır ve mayalanması için 8 saat dinlendirilir.
  6. Kış aylarında mayalanma süresi daha uzun olabilir.
  7. Mayalanma sürecinin ardından probiyotik yoğurt afiyetle tüketilebilir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Yoğurtlu Tarifler

Benzer Tarifler

Mıkla
Sirkeli Cacık
La cervelle de canut
Manda Yoğurdu
Dondurulmuş yoğurt parçaları
Anjelik erikli dondurulmuş yoğurt