Ton Balıklı Fasulye Salatası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ton Balıklı Fasulye Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Ton Balıklı Fasulye Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fasulyeleri temizleyip 1 santimlik parçalar halinde verev doğrayın. Tuzlu suda 10-15 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Soğanı soyup ince halkalar halinde doğrayın. 
  2. Fasulyeyi salata kasesine alın. Soğanı ekleyip harmanlayın. 
  3. Mantarları yıkayıp süzün ve uzunlamasına ince dilimler halinde doğrayın. 1 bardak suya 1 kaşık limon suyu ilave edip mantarları haşlayın. Süzüp fasulyelere ilave edin. 
  4. Ekmek dilimlerinin üzerine biraz sızma zeytinyağı sürüp kekik ve 1 tutam tuz serpin. Izgarada iki taraflı kızartıp küp küp doğrayın.
  5. Ton balığının yağını süzüp tel tel ayırın. Ekmek dilimleriyle birlikte salataya ekleyin. 
  6. Ayrı bir kasede kalan limon suyu ile kalan sızma zeytinyağını karıştırın. 1 tutam tuz ve karabiberle tatlandırıp salatanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
  7. Dilerseniz, sindirimi kolaylaştıran beyaz lahana salatası tarifini de deneyebilirsiniz.


Şefin Yorumu : DİYET İÇİN İDEAL
Vitamin, protein, mineral ve karbonhidrat açısından zengin olan bu salatayı diyet yapanlar tek başına bir öğün olarak yiyebilirler.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Salata Tarifleri Diyet Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Ton Balıklı Tarifler Balık Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu