Fasulyeleri temizleyip 1 santimlik parçalar halinde verev doğrayın. Tuzlu suda 10-15 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Soğanı soyup ince halkalar halinde doğrayın.
Mantarları yıkayıp süzün ve uzunlamasına ince dilimler halinde doğrayın. 1 bardak suya 1 kaşık limon suyu ilave edip mantarları haşlayın. Süzüp fasulyelere ilave edin.
Ekmek dilimlerinin üzerine biraz sızma zeytinyağı sürüp kekik ve 1 tutam tuz serpin. Izgarada iki taraflı kızartıp küp küp doğrayın.
Ton balığının yağını süzüp tel tel ayırın. Ekmek dilimleriyle birlikte salataya ekleyin.
Ayrı bir kasede kalan limon suyu ile kalan sızma zeytinyağını karıştırın. 1 tutam tuz ve karabiberle tatlandırıp salatanın üzerine gezdirin ve servis yapın.