Domates sos için domateslerin alt kısımlarına
bıçakla artı şeklinde bir kesik yapın. Domatesleri
kaynar suya ekleyip 20 saniye bekletin.
Kaynar sudan çıkarıp soğuk suya ekleyin.
30 saniye bekletin. Domatesleri kuruladıktan
sonra kabuklarını soyun. Domatesleri rendenin
iri yanıyla rendeleyin. Sarımsak ve rendelenmiş
domatesi büyük bir tencerenin içine
alın. Orta ateşte suyu azalana kadar arada
bir karıştırarak pişirin. Kırmızıbiberi közleyip
kabuğunu soyun. Çekirdeklerini çıkardıktan
sonra kıyın. Domatese ekleyip pişirmeye
devam edin. Tencereyi ocaktan indirip içine
zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
Ekmek için, unu büyük bir kaseye eleyin.
Ortasını çukur şeklinde açıp maya, tuz ve
şekeri ekleyin. Ilık suyu yavaşça ekleyip ele
yapışmayan kıvamda bir hamur hazırlayın.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir
ortamda 1 saat bekletin. Sarımsakların kabuğunu
soyup kıyın. Maydanoz ve kekiği kıyın.
Sarımsak, yeşillikler, tuz ve zeytinyağını bir
kasede karıştırın. Hamuru 16 bezeye bölün.
Her bir bezeyi hafif un serpilmiş bir zeminde
dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine sarımsaklı
sostan sürüp rulo şeklinde sarın. Uçlarından
tutarak düğüm şeklinde bağlayın. Yağlı kağıt
serilmiş fırın tepsisine dizip tekrar mayalanması
için 30 dakika bekletin. Fırını 180 derecede
ısıtın. Kalan sosu hamurların üzerine
sürün. Ekmek hamurlarını sıcak fırında üzerleri
kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık
servis yapın.