Malzemeler
Üzeri için
Ajvar sos için
Özel günlerimize uygun sos tarifleri arasında üst sıralarda bulunan sosumuza başlayalım. Unu bir kaseye eleyin. Tuz, maya, şeker, zeytinyağı ve suyu ekleyip yoğurun. İçine birer tutam baharat ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat bekletin.
Hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile tepsi büyüklüğünde ince açın. Üzerine baharatları serpiştirin. Hamuru rulet ile üçgen şekilde kesip kağıt ile birlikte tepsiye aktarın.
180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika veya üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Patlıcan ve biberleri fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup mutfak robotuna alın. Sarımsak, tuz, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, kişniş, kimyon ekleyip 2 dakika karıştırın.
Cipsleri servis tabağına alıp ajvar sos ile servis yapın.