Lavaş Cips Ve Ajvar Sos
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lavaş Cips Ve Ajvar Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Ajvar sos için

Lavaş Cips Ve Ajvar Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Özel günlerimize uygun sos tarifleri arasında üst sıralarda bulunan sosumuza başlayalım. Unu bir kaseye eleyin. Tuz, maya, şeker, zeytinyağı ve suyu ekleyip yoğurun. İçine birer tutam baharat ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat bekletin.

Hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile tepsi büyüklüğünde ince açın. Üzerine baharatları serpiştirin. Hamuru rulet ile üçgen şekilde kesip kağıt ile birlikte tepsiye aktarın.

180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika veya üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Patlıcan ve biberleri fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup mutfak robotuna alın. Sarımsak, tuz, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, kişniş, kimyon ekleyip 2 dakika karıştırın.

Cipsleri servis tabağına alıp ajvar sos ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu