Gökkuşağı Sosu (Çin Mutfağı)
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Gökkuşağı Sosu (Çin Mutfağı) Tarifi İçin

Malzemeler

Gökkuşağı Sosu (Çin Mutfağı)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yemek tarifleri arasında özellikle yeşil yapraklı salatalara yakışan bir sos çeşididir. Haşlanmış suda ya da buharda pişirilmiş sebzelerle de uyum gösterir. 4 çay kaşığı limon suyu, 2 tatlı kaşığı sirke, 4 çay kaşığı tozşeker, 4 tatlı kaşığı soya sosu, 4 tatlı kaşığı tahin, 1 çay kaşığı tuz ve bir tutam karabiberi derin bir kaba alın. Çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Cam bir kavanoza aktarın. Buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çin Mutfağı Akşam Yemeği Sos Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu