Chili Thai Sos
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Chili Thai sos, Tayland mutfağına özgü bir sos çeşididir. Genellikle acı, tuzlu, tatlı ve hafif ekşi bir lezzet dengesi taşır. Bu sos, genellikle çeşitli Tay yemeklerinin yanında veya üzerine dökülerek kullanılır. İçeriğinde genellikle soya sosu, bal, chili biberi gibi malzemeler bulunur. Özellikle salatalarda, noodle yemeklerinde, et veya deniz ürünleri üzerinde kullanılır. Acı sevenler için ideal bir tercih olan Chili Thai sos için malzemeleri hazırlayalım, buyurun mutfağa!

Chipotle Sos tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Chili thai sos kaç kaloridir?

Bir porsiyon Chili thai sos 274 kaloridir.

Chili Thai Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Chili Thai Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencereye su ve sirke dökün, yüksek ateşte kaynatın. 
  2. Şeker, zencefil, chili biberi, ketçap ve sarımsağı karıştırın 5 dakika kaynatın.
  3. Mısır nişastasını küçük bir kaseye ekleyin, topaklanma kalmayana kadar su ile çırpın.
  4. Nişasta karışımını sosun içerisine ilave edip karıştırın.
  5. Tencereyi ocaktan alın, bir kaseye aktarın ve soğumaya bırakın.
  6. Chili thai sos servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Noodle yemeklerinin yanında servis edilebilir.
  • Kızarmış tavuk parçaları veya karides gibi deniz ürünleri ile servis edilebilir.
  • Soğuk veya sıcak atıştırmalıkların yanında dip sos olarak sunabilirsiniz.
  • Çeşitli sandviçlerin veya wraplerin içine Chili Thai sosu sürerek ekstra lezzet katabilirsiniz.
  Püf Noktası
  •  Chili sos veya taze chili biberi kullanırken acılık seviyesine dikkat edin. Acı seviyesini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu