Chili Biberli Sıcak Dip Sos
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Chili Biberli Sıcak Dip Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Servis önerisi

Chili Biberli Sıcak Dip Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ceviz içlerini bir gece öncesinden suda bekletin. Suyunu süzün. Cevizlerin kabuğunu soyup irice kıyın. Biberleri yağlı kağıdın üzerine yerleştirin, fırında közledikten sonra kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyin.
  2. Küp doğranmış domatesle birlikte mutfak robotunda püre haline getirin. Daha sonra tencereye aktarın. Zeytinyağını ve salçayı ekleyin. Orta ateşte 10 dakika kaynatıp suyu yarı yarıya çekilene kadar kaynatın. En son tuzunu, baharatını ve ceviz içini ilave edin. Karıştırıp ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın. Üzerine rendelenmiş çedar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, peynirler eriyene kadar tutun. Fırından alıp servis yapın.



Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu